Endüstriyel malzeme dolabı, adından da anlaşılacağı üzere, endüstriyel iş kollarında ağır yük taşıma potansiyeli ile etkili depolama alanları meydana getirir. Sanayi işletmeleri, üretimhane, tamirhane ve imalathane gibi farklı sektörler için tasarlanan endüstriyel malzeme dolapları, soğuk haddeli DKP levhalardan ve metal profillerden üretilir. Takım ve malzeme dolabı olarak çok yönlü kullanıma elverişli işlevselliğe sahiptir. Kaliteli ve uzun ömürlü yapıya sahip olmaları, yoğun faaliyet gösteren iş yerlerinde tercih edilmelerindeki öncelikli unsurdur.
Endüstriyel Malzeme Dolabı Özellikleri
Endüstriyel malzeme dolabı özellikleri, yüksek dayanıklılık ve güvenlik sağlayan özelliklerle ön plandadır. Dayanıklılığını soğuk haddelemeli ve çelik alaşımlı metal teknolojisi ile üretilmesine borçludur. Elektrostatik toz boya uygulaması farkıyla olumsuz faktörlere karşı mukavemetlidir. Ürünleri hem ağır yük taşımaya hem de dış ortam koşullarına dirençli yapan unsur, paslanmaz ve galvanizli çelik malzemelerin sağlam puntalama kaynağı ile birleştirilme işlemidir.
İdeal sayıda çekmeceleri, rafları, avadanlık yerleştirme bölmeleri ve nitelikli tasnif panoları bulunur. İçerisindeki raf sistemleri ayarlanabilir özellikte olup farklı ebatlardaki parçaların düzenlenmesini sağlar. Kilit aralıklarının bulunduğu modeller, içeride saklanan değerli malzemelerin tasnifini kolaylaştırır. Sağlam kapaklı ve kilitlenebilir bölmeleri sayesinde geniş depolama alanları meydana getirir. Çeşitli model seçenekleriyle her ihtiyaca uygun endüstriyel malzeme dolabı mevcuttur.
Endüstriyel Malzeme Dolabı Ölçüleri
Endüstriyel malzeme dolabı ölçüleri, farklı ihtiyaçları karşılayacak şekildedir. Faaliyet ortamlarının işleyişine hitap eden niteliklerde üretilerek malzemelerin tasnifini, depolanmasını ve muhafaza edilmesini kolaylaştırır. Orta ve büyük ölçekli işletmelerin malzeme ve iş yükünü hafifletme konusunda önemli rol oynayan endüstriyel malzeme dolapları ölçüleri, değişkenlik gösterir. Çekmece, raf, pano, tezgah özellikleri, ürünlerin ebatlarının belirlendiği tasarım aşamasında aktif rol oynar.
Endüstriyel malzeme dolabı ölçüleri şöyledir:
Panolu Malzeme Dolabı Ölçüleri
- Yükseklik / Genişlik / Derinlik: 200 x 100 x 50 cm’dir.
Çekmeceli ve raflı malzeme dolabı
- Yükseklik / Genişlik / Derinlik: 198 x 92 x 42 cm’dir.
11 Çekmeceli Malzeme Dolabı Ölçüleri
- Yükseklik / Genişlik / Derinlik: 198 x 92 x 42 cm’dir.
Endüstriyel Malzeme Dolabı Modelleri
Endüstriyel malzeme dolabı modelleri, zengin çeşitliliği ile dikkat çeker. Üretimi yoğun şekilde gerçekleşen tasarımlar; açık raflı, çekmeceli ve kapaklı modellerdir. Açık raflı dolaplar, özellikle sık ihtiyaç duyulan takım ve malzemelerin kullanımını pratikleştirir. Çekmeceli endüstriyel malzeme dolapları tasnif ve depolama rahatlığı sunar. Çeşitli büyüklükteki ekipmanların ve aksesuarların korunaklı alanda bulundurması ise kapaklı bölmelere sahip modeller ile mümkündür.
Kapakları ve çekmeceleri, kilit sistemleri ile korunan tasarımlar, ileri güvenlik beklentilerini karşılar. Ayrıca tekerlekli olduğu için hareketli yapıda olan modeller, dolabın istenilen alana kolayca taşınabilmesini sağlar. Her model, ölçüsüne ve işlevselliğine göre farklı depolama ve organizasyon seçeneklerine sahiptir. Endüstriyel ortamlarda, önemli malzemelerin depolanmasına büyük katkı sağlar.
Ağır sanayi faaliyetinde bulunan işletmelerin özellikle tercih ettikleri endüstriyel malzeme dolabı modelleri şunlardır:
- Panolu Endüstriyel Ağır Yük Taşıma Kapasiteli Malzeme Dolabı,
- Endüstriyel Malzeme Dolabı Çekmeceli Raflı,
- Malzeme Dolabı 11 Çekmeceli,
- İki Çekmeceli Malzeme Dolabı Ağır Yük Taşıma Kapasiteli,
- Malzeme Dolabı 4 Çekmeceli 3 Raflı Ağır Yük Taşıma Kapasiteli Panolu,
- Malzeme Dolabı Ağır Yük Taşıma Kapasiteli,
- Malzeme Dolabı Ağır Yük Taşıma Kapasiteli Pleksiglas.
Endüstriyel Malzeme Dolabı Fiyatları
Endüstriyel malzeme dolabı fiyatları, modellere ve işlevsellik detaylarına göre değişkenlik göster. Kaliteyi öne çıkaran ve ürünlerin daha ergonomik olmasını sağlayan özellikler de maliyete dahil edilir. Boyutlara bağlı olarak artan ya da azalan işlevsellik, kullanıcıların karar verme aşamasında belirleyici olur.
Dayanıklılığı artıran ve sağlamlığı öne çıkaran malzeme kalitesi ile yenilikçi üretim teknolojileri, ayrılmaz bir bütündür. Taşınabilir mobil ürünler ile sabit modellerin fiyat aralığı farklılık gösterir. Kapasitesi yüksek veya modüler yapıya sahip endüstriyel malzeme dolabı çeşitleri, ilerleyen süreçte artan iş yüküne cevap vererek geleceğe yapılan değerli bir yatırım niteliği taşır. Endüstriyel malzeme dolabı birim fiyatı 12500+ kdv güncel fiyat için bizimle iletişime geçin
Endüstriyel Malzeme Dolabı Avantajları
Endüstriyel malzeme dolabı sağladığı pek çok avantajla ön plandadır. Her yönüyle malzeme ve takım dolabı olarak kullanılmaya uygundur. İrili ufaklı araç, gereç ve ekipmanların bulunduğu iş yerlerinde, etkili bir düzeni hakimi kılar. Teknik malzemelere ve cihazlara erişimi kolaylaştırır. DKP metal saclar, soğuk haddeli ve çelik alaşımlı yapıları sayesinde uzun ömürlüdür. Isı, nem, su, toz gibi dış faktörlere karşı dayanıklıdır. Kilitli bölmelere sahip modeller sayesinde değerli parçaların, korunaklı bir alanda tutulması mümkün olur. Modüler yapıya sahip ürünler, düzenleme, tasnif, depolama ve kullanım konforu sunar.
Endüstriyel malzeme Dolabı Nerede Kullanılır?
Endüstriyel malzeme dolabı, sanayi tesislerinden atölyelere, depolardan ofislere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle üretim, montaj ve tamir gibi çalışmaların tamamlanması, endüstriyel malzeme dolapları vazgeçilmez bir yardımcısıdır. Bu dolaplar, endüstriyel alanların iş gereçlerini düzenler ve korur. Çalışanların ihtiyaç duyduğu malzemeler için korunaklı bölmeler oluşturan modeller, üretim işletmeleri tarafından sıkça talep edilir.